miercuri, 12 martie 2014

Şeful Poliţiei Buiucani, angajat la MAI cu diplomă falsă!

Şeful Poliţiei Buiucani, angajat la MAI cu diplomă falsă!
sursa: jurnal.md/zdg.md foto: police.gov.md 9710
Şeful Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Grigore Copiimulţi, a fost angajat în poliţie în baza unei diplome false!

Ziarul de Gardă scrie că Grigore Copiimulţi a fost angajat în anul 1996, iar abia în 2007 informaţiile au ajuns la reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, după care la Procuratura Generală. Procurorii însă nu au început urmărirea penală pe motiv că „faptele nu s-au prescris”.

Grigore Copiimulţi a fost angajat inițial în calitate de inspector de sector al Comisariatului de Poliţie Ştefan Vodă. La angajare, acesta a prezentat o diplomă a fratelui său, de absolvire a Facultății de Agronomie a Tehnicumului Agricol din satul Antonovka, regiunea Herson.

Ulterior, Grigore Copiimulţi a absolvit filiala din Bălţi a Universităţii de Management de la Moscova.

Pe parcurs, Copiimulţi a fost promovat în diferite funcții, ajungând de la inspector de sector în 1996 - la şef al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliţie Chişinău în 2005. Totodată, Copiimulți a deținut funcția de adjunct al Comisariatului de Poliţie Buiucani şi comisar la Botanica.

În anul 2007, când în MAI s-a aflat despre anagajrea lui în baza diplomei false, Grigore Copiimulți a plecat din minister în baza cererii de demisie.

Ulterior, procurorul Lilian Corpaci semnează ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale. În aceasta se spune că Grigore Copiimulţi şi-a îndeplinit conştiincios obligaţiile de serviciu, că s-a evidențiat prin rezultate bune și că faptul că a prezentat o diplomă falsă la angajare „nu a adus daune intereselor statului sau celor obşteşti, ori drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor”.

În 2008, Grigore Copiimulţi a fost reangajat de MAI și numit Comisar la Hânceşti. În mai puțin de doi ani, acesta a fost numit comandat al Batalionului serviciului de escortă şi pază al CGP Chişinău.

Din nou, peste doi ani, în iulie 2012, Girgore Copiimulți a fost numit comisar la Comisariatul de Poliție Buiucani, iar în martie 2013 - şef al Inspectoratului de Poliție Buiucani.
Ştiri similare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu