luni, 17 februarie 2014

GLOBAL DAY of ACTION tegen Oegandese anti-homowet

  • Gayvote GR2014
    10 februari 2014 - VANDAAG – GLOBAL DAY of ACTION tegen Oegandese anti-homowet – DOE MEE – De wereldwijde actiedag is uitgeroepen door de Oegandese LHBT-beweging – je kunt meedoen aan de TWITTER BLAST en de SPEAK OUT op sociale media.
    TWITTER BLAST – stuur een tweet naar het parlement, de premier en de president van Oeganda – tekst:

    Do’nt Prosecute, Protect LGBT Ugandans: The World is Watching – @AmamaMbabazi – @Parliament_UG – @StateHouseUg #StopAHB

    SPEAK OUT – stuur zoveel mogelijk (liefst Engelstalige) berichten via de sociale media waaruit je protest tegen de Oegandese anti-homowet blijkt en/of je solidariteit met LHBT’s in Oeganda – gebruik daarbij #StopAHB
    December 2013 werd in Oeganda een anti-homowet aangenomen waarmee o.a. alle openbare uitingen van homoseksualiteit strafbaar worden, organisaties die zich inzetten voor LHBT-emancipatie verboden kunnen worden en mensen die LHBT’s kennen hen bij de autoriteiten moeten melden omdat ze anders zelf strafbaar zijn.
    Wereldwijde actie is nu nodig, omdat op dit moment de Oegandese president Yoweri Museveni aan zet is. Die kan beslissen de wet te tekenen – en dan is de wet onmiddellijk van kracht -  óf die terug te sturen naar het parlement en dan is er nog veel mogelijk.
    KOM in ACTIE – JOIN the GLOBAL DAY of ACTION – STOP the UGANDAN ANT-HOMO BILL
    COC Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkelingen in Oeganda en houdt daarover contact met de Oegandese LHBT-beweging. Het COC ondersteunt LHBT-asielzoekers uit Oeganda en heeft meerdere Oegandese LHBT-activisten de afgelopen jaren ondersteund om bij zich bij de Verenigde Naties en de Afrikaanse Commissie uit te spreken over de benarde positie van LHBT’s in hun land en om hun regering daarover ter verantwoording te roepen. Vanwege de Oegandese anti-homowet organiseerde het COC december vorig jaar een protestmanifestatie bij het Homomonument in Amsterdam.
    [Bron: COC NL - SMUG]
    Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!


    Categorie:
    Internationaal
    Tags:
    , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu